Bejelentés


Hundows Gitárzenekar 1985 óta az igényes gitárzenét szerető közönség szol


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Üzenőfal


Név:

Üzenet:

http://www.hundowsfan.atw.hu/

Az eddig megjelent 2CD

Megrendelhetőek:

hundowsklub@gmail.hu


Hundows Fan Club


A HUNDOWS ANGOLNYELVŰ HONLAPJA ( in english)


 


Így kezdődött:

1984-ben három középiskolai tanuló elkezdett együtt gitározni:

Szabó Tibor, Mihalovics János és Varga Attila.

"Lehet, hogy azért mert ez tűnt a legegyszerűbbnek, ének nélkül, gitáron játszottunk néhány igazán közismert Shadows dalt. "Abban az időben szinte minden fiatal zenekart alapított, a többségük hamarosan „kiszeretett” a zenélésből, de Mi nem.

… és a folytatás: 1985-augusztusában egy régi iskolatárs csatlakozott a trióhoz.

Kurityák István (egy zanekar név ötlettel a "zsebében" ) beszállt a csapatba dobosnak és így megalakult az első zenekarunk Szinkron néven.

 

 

Mint később megtudtuk ilyen nevű zenekar már létezett, de erről majd később még beszélünk.

Egy 3m x 3m –es helyiségben kezdtünk el próbálni hatalmas lendülettel és lelkesedéssel. De az élet közbeszólt: 1986-februárban, majd májusban lecseréltük a civil ruhákat angyalbőrre. Ez a kis kirándulás két évet vett ki a zenekar életéből.

1988-89 -ben a Szinkron félig-meddig leszerelve elkezdett újra dolgozni, ésegy énekes is (Kádár László) beszállt a csapatba. Vele elkalandoztunk egy kicsit a country zene világába, de azért a jól bevált Shadows dalok is megmaradtak.

1989 végén Varga Attila kilépett a csapatból, és a helyét Fábián Attila vette át. Miután Kádár Laci is elhagyta a csapatot újra az instrumentális zene kerül előtérbe.

1990 márciusában igen komoly esemény történt velünk, elhatároztuk, hogy úgy mint sokan mások, ORI vizsgát teszünk. Nagyon komolyan készültünk a vizsgára és büszkék voltunk arra, hogy az akkori zenei élet kiemelkedő személyiségei előtt tettünk vizsgát. Közben ORI közölte, hogy ilyen néven már van a nyilvántartásukban egy zenekar ezért keressünk másik nevet. Ez nem volt egyszerű, és mivel személyre szóló volt az engedély, nem is törtük magunkat az új név megtalálásával. Augusztusban felléptünk a Mosolygó Antal Művelődési házban megrendezett tehetségkutató versenyen, ahol az elnök, Berki Tamás azt javasolta, hogy írjunk saját dalokat, mert a Shadows dalokat bármennyire is szeretjük és kiválóan játszuk, nem a sajátjaink. Ezen a rendezvényen tudtuk meg, hogy megrendezik az első magyar R’n’R fesztivált, amire rögtön beneveztünk.

1990 szeptemberben Fábián Attila kilépett a bandából így a zenekar basszusgitáros nélkül maradt. …közben megszületett a zenekar első saját szerzeménye a Táncparkett, melynek szerzője Szabó Tibor.


A zenekarnak még mindig nem volt igazi neve, míg a Jani (Mihalovics János) javaslatára „megszületet” az új név: Tickett és egészen 1995 -ig ezen a néven léptünk fel.


1990 dec. 30.-án felléptünk az Első Magyar R’n’R fesztiválon egy vendég basszusgitárossal. Itt játszottuk először a Táncparkett c. dalt. Kitűntünk a részvevők közül azzal, hogy csak instrumentális dalokat játszottunk szép sikerrel. Erről a fesztiválról az MTV leadott egy műsort, így látható és hallható volt többek között a Táncparkett is.

1990-1994 között rengeteg R’n’R klubban lé
ptünk fel nem kis feltűnést keltve az instrumentális zenével. Az akkori jampi gyerekeket elbűvölte a gitárzene
. Ebben az időben egy új basszusgitáros került a zenekarba Cser Mihály, és újra beszállt Kádár Laci, akivel főleg Cliff Richard dalokat játszottunk. Aztán persze más előadók dalai is bekerültek a műsorunkba.

A zenekar neve is megváltozott, a Shades nevet vettük fel, ezzel is jelezve az együttes zenei irányzatát, miszerint „Árnyék” zenét játszunk. (Erről a névről egy kicsit később még lesz szó.)

1990-ben összeismerkedtünk a rádiós Barcs Endrével, aki elkötelezett gitárzene rajongó volt, és aki segített, hogy a Magyar Rádió egyik stúdiójában felvehessünk néhány saját ötletünket.

A két stúdió nap eredménye: három gitár dal: Táncparkett, Árnyalat, SL témája és egy félig kész énekes dal, mivel Laci barátunk másnap kórházba került.

Ezeket a dalokat a Magyar Rádió ’Z’-sítette, ami röviden azt jelenti, hogy érdemesnek tartotta arra, hogy a
rádióban lejátszák. Ebben az időben több interjú készült a Magyar Rádióban a Tibivel (Szabó Tibor) ezzel is népszerűsítette ezt a zenét és a zenekart. Ezeket, a lehetőségeket mind Barcs Endrének köszönhettük. Ez a zenei idill 1994-ig tartott. Ekkora olyan feszültségek alakulnak ki a zenekaron belül, hogy törvényszerű volt a zenekar felbomlása, Szabó Tibor kilépett a csapatból. (Az ezt követő átmeneti időszakkal nem foglalkozunk, mert az nem a Hundows története)

1994 -ben Somogyi László, a zenekar jó barátja, azzal kereste meg Szabó Tibort, hogy van egy lehetőség egy CD kiadására, ha össze tudjuk újra hozni a zenekart és a zenei anyagot. Egy találkozás után, mindannyiunk örömére újra összeállt a Hundows, bár ekkor még Shades -nek hívták.

Egy évvel a megkeresés után (1995-ben) elkészült az együttes első, és immár valóban Hundows névvel megjelenő CD -je.

Mint már utaltam rá, a nevet azért kellett megváltoztatni, mert Angliában a ’60-as évek elején, Hollandiában pedig a ’80-as években volt Shades nevű együttes. Nekünk nem jutott eszünkbe semmi olyan név, ami frappánsan jellemezné a zenekart, és zenei arculatát. Ekkor jött Somogy Laci barátunk ötlete: HUNDOWS. (Első hallásra kicsit furcsa volt, hiszen fonetikusan a hungária még jó, de a hundows nem igazán. Tehát angolosan kell kiejteni hándoz. Így már teljesen oké és hamar megbarátkoztunk vele)

A Hundows 1995-ös felállása a következő:  Szabó Tibor - szólógitár  Mihalovics János - ritmusgitár  Kurityák István - dob  Cser Mihály - basszusgitár

1995 -ös év, még egy dolog miatt nagyon fontos és lényeges év!

Magyarországról a Hundows volt a második olyan előadó, aki kijutott Hollandiába egy R’N’R fesztiválra Eindhovenbe. Az erről szóló cikkek, képek megtekinthetők a honlapon.

Itt ne felejtsük el megemlíteni azt a zenészt, aki sajnos már nincs közöttünk, de akinek a zenei munkássága nélkül a magyar beatzene, és ezen belül az instrumentális gitárzene ma nem tartana ott ahol tart.

Ő Faragó ’Judy’ István. Ő volt az első magyar zenész-gitáros, aki kijutott Tilburgba, a Hollandiában minden évben megrendezésre kerülő Cliff és Shadows fesztiválra) 1995-1996-itthon megrendezett R’N’R fesztiválok, és több tucat fellépés után ’96 végén megválik a zenekartól Cser Mihály. Helyét az együttes régi barátja, Tarsoly Lajos veszi át. Ő már benne volt egy rövid ideig a csapatban az után, hogy Szabó Tibor kilépett, így a repertoár egy részét már ismerte, tehát gyorsan össze tudtuk hozni a két-három órás zenei anyagot.

1995-2003 között kiemelkedően fontos esemény nem történt velünk, sok fellépés különböző helyeken. A váci utcában, egy sörözőben, amit nagyon sok külföldi látogatott, négy évet játszottunk végig. Ám egy lényeges dolog mégis történt: 1998-ban kezdődött és máig is tart, hogy minden év novemberében fellépünk a Pestújhelyi Közösségi Házban egy nagyon hálás, 80-100 fős közönség előtt, akik igazán szeretik ezt a könnyed gitárzenét (még az előforduló bakikat is lelkesen meg tapsolják ?).

2003 -ban a Hundows nekiállt a második lemez elkészítésének.

Az akkori felállás: Szabó Tibor szóló gitár, Mihalovics János ritmus gitár, Tarsoly Lajos basszus gitár, Kurityák István dob.

Egy esztergomi stúdióban vettük fel a zenei anyagot, amit szintén a Rock In Box record adott ki. 2004 –ben megjelent a második CD, Séta Hundowsiában címmel.

Mint a Táncparkett c. lemezből, úgy a Séta Hundowsiában c. lemezből is a nyugati országokban vettek meg nagyon sokat. 2005 –ben a Hundows is felismerte, hogy valamit tenni kellene a műsor anyaggal, mert szép és jó a gitárzene, de nem elég.

Így lett egy 15-20 dalból álló énekes repertoár. Ebben az időben próbáltunk találni valakit, aki segíteni tud abban, hogy a zenekarnak több bulija legyen. Így került a képbe Danyi Attila neve, aki valamikor a legendás Scampoló együttes gitárosa és vezetője volt.

Találkoztunk, és abban maradtunk, hogy felvállalja a zenekar menedzselését, de a kapcsolatunk, mint menedzser-zenekar, rövid életű volt.

Újra megfeneklett a Hundows, egyre kevesebb lett a fellépés, egy kicsit mindenki inkább a családjával töltötte az időt. Közben Tarsoly Lajos egy másik együtteshez is eljárt zenélni, kisegíteni mint basszusgitáros, és végül 12-év együtt zenélés után, 2007-ben átigazolt ebbe az együttesbe … és végül a zenekar ma 2007-ben Tarsoly Lajos átigazolt egy másik együttesbe.

A Hundowsnak szinte elölről kellett kezdenie mindent, egy régen már velünk játszó basszusgitáros állt be a csapatba, Fábián Attila.

Nagy lelkesedéssel kezdett neki a próbáknak, de a kihagyott 15 évet be kellet pótolni, és egy elég tekintélyes repertoárt kellett - kell betanulni. Most már szerencsére ennek a végén járunk, és a lelkesedés az óta sem csökkent.

2009 -ben egy rendkívül fontos esemény történt. Létre jött a Pestújhely Közösségi Ház rendezésében, de az összes fellépő szervezésében a Hazai Gitárzenekarok Első Találkozója, melyen a Hundows is részt vett.

Nagyon jó buli volt és mindenki, közönség, fellépők szép emlékekkel térhettek haza és persze azzal a tervel, hogy ennek kell, hogy legyen folytatása.

A Hundows pedig dolgozik tovább, mert tervünk, hogy a közel jövőben egy új lemezt készítsünk, folytassuk a fellépés sorozatot a Pestújhelyi Közösségi Házban, és minél sűrűbben találkozzunk a közönséggel.

Nos, 2010 a kihívások éve lett a Hundows számára. Egyrészről nagy sikerrel szerepeltek a Hazai Gitárzenekarok II. Találkozóján, másrészről a hollandiai Tilburgban megrendezett 50. Cliff and Shadows Fan meeting-en is learatták a babérokat.

Ez az év a szerencse éve is volt. Beindulni látszott a szekér! Számtalan sikeres fellépésük volt, melyek közül egy-egy helyszínre többszőr is visszatértek.

2010. novemberében ünnepelték fennállásuk 25. évét! A zenekar egy 3 órás koncerttel készült a nem mindennapi eseményre, melyet, a méltán népszerű Faragó Judy István emlékének ajánlották. 2010. tavaszán lehetőségük volt az RTL Klub reggeli műsorában szerepelni.

A 2012. év utólsó két hónapjában nagy megtiszteltetés érte a zenekart!

Végre hallhatóvá váltak napi szinten többszőr is egy népszerű kereskedelmi adó zenei palettáján. Ez az adó a Sztár FM volt. Mindent összevetve, ha megnézzük a 2010-es koncert naptárt láthatjuk, hogy egy folyamat kezdetét élte meg a Hundows melynek, remélhetőleg csodás folytatása lesz 2011.

A továbbiakban a folytatás olvasható az Aktuális hírek menüpontban a lap tetejénÜzenetküldés
Hamarosan indul a Hundows Gitárzenekar "miniturnéja"

E-mail címed:
Szöveg:


Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!